Shopping på nätet - En modern trend

Man kan inte ha undgått den framgång som Internet och dagens teknik haft i vårt samhälle. Att man överhuvudtaget klarade sig utan alla dessa tekniska hjälpmedel förr är i dag nästintill otänkbart. Man har helt enkelt vant sig vid alla dessa nödvändigheter att dagens samhälle nog inte skulle fungera utan dem.

En av de företeelserna som har haft den största påverkan på samhället är utan tvekan Internet. För att inta tala om det nya fenomenet webshop, som i dag har blivit en alldaglig företeelse som man ser överallt på nätet. Att uteslutet shoppa i butiker har i dag blivit överskattat, och det är många som hellre besöker en butik på nätet.

Framförallt så är utbudet på nätet ofta bredare och större än det som finns i vissa butiker. Om man av händelse letar efter en särskilt produkt eller något annat eftertraktat, så är nätet alltid ett bra alternativ. För att inte tala om hur skönt det ibland kan vara att få slippa gå till det där trånga och kalabalikaktiga köpcentret. Och då ska vi ju inte ens tala om hur det blir under julshoppingen och andra högtider som indirekt tvingar in oss i ett köpcentrum fyllt av människor. Eller behöver jag överhuvudtaget nämna mellandagsrean överhuvudtaget?

Så vi som lever i dagens samhälle med all denna moderna teknik borde helt klart vara ytterst tacksamma. Jag vill personligen i alla fall inte tänka mig en tillvaro utan Internet.


Leksaker genom tiderna

Alla har vi våra minnen från barndomen, men framförallt så har vi minnen från alla de leksaker, böcker och tv-serier som varje dag var ett starkt inslag i ens liv. Vi minns säkerligen alla favoriterna, och även de vi inte var särskilt förtjusta i. Och just därför så följer här ett litet axplock av de favoritleksakerna vi alla bör känna igen.

•    Barbie – Vem kan ha missat denna populära docka? Troligtvis inte någon i hela världen. Denna populära docka har funnits i nästan 40 år och har gjort stor succé bland alla unga flickor. Barbie är inte vilken docka som helst, utan den är till för att klä på moderiktiga kläder. Hon har en rad olika kläder, skor och andra accessoarer som man kan klä på och av. Men förutom detta så kan man även införskaffa ett Barbiehus, Barbiebil, Barbiekök och mycket, mycket mer.

•    Transformers – Denna leksak är troligtvis mest ihågkommen av det manliga könet, men det är troligtvis många kvinnor som minns hur bröderna flitigt lekte med dessa. Transformers var de fantastiska kämparna från den spännande planeten Cybertron. Hjältarna härstammar ur själva filmen Transformers, och dessa figurer kan förvandlas till både flygplan, bilar och andra spännande saker.

•    Hello Kitty – Hello Kitty är en av de moderna leksakerna som blivit väldigt populär de senaste åren. Denna lilla vita katt kommer ursprungligen ifrån Japan, och har gjort en enorm succé där. Men inte bara i Japan har Hello Kitty fått många anhängare, utan även i Sverige så har Hello Kittys status bland barnen blivit enormt. Att Hello Kitty är en renodlad leksak är en överdrift, det är snarare figuren i sig som blivit populär. I Japan kan man få nästan vilken produkt som helst med Hello Kitty och hennes färger på.

Detta var alltså ett litet axplock av leksaker som gjort succé bland barnen både förr i tiden, men även i dag. Kanske blev det till och med en liten tillbacka blick för vissa?

Trendigt med träning

Att träna och röra på sig har nästan blivit lite av en trend de senaste åren. Träna innebär inte längre bara att utöva en sport som till exempel fotboll eller innebandy, som det kanske gjorde när de flesta var barn. Nej, i dag så har själva träningen nästan tagit över i popularitet. Tur är väl detta, för nu finns det en motionsform för alla människor och det enda man behöver göra är att hitta sin favorit. Antingen så väljer man att träna det man tycker är roligt, eller så väljer man att träna utifrån vilka mål man har. Är ditt mål exempelvis att gå ner i vikt, ja då bör man kanske ta sig en ordentlig funderare innan man väljer en träningsform.  

Att gå ner i vikt är många inte särskilt lätt, och därför bör man se över både sin träning och kost väldigt noggrant. Vad gäller kosten, så bör även denna reglerar tillsammans med din träning. Om du exempelvis väljer att äta enligt GI metoden, vilket är en metod som innebär att du utesluter en hel del kolhydrater, ja då bör du kanske inte träna hårda konditionspass sju dagar i veckan. Då kan det vara mer rimligt att fokusera på att gå långa promenader och fokusera på styrketräningen. Att äta GI mat har många positiva effekter, men då kolhydrater trots allt är energi, så bör man vara försiktigt med att överträna om du följer denna metod.

Vill du alltså istället satsa på träningen och träna mycket, välj då istället att äta bra kolhydrater med lågt GI. På så sätt får du i dig all energi du behöver, men håller fortfarande din blodsockerkurva på en jämn nivå.
Det viktigaste är helt enkelt att man förstår att amt och träning hänger ihop, och om man vill få ut så mycket så möjligt av sin träning så bör man se över sin kost ordentligt. Att få i sig mycket protein är därför viktigt, just för att musklerna återhämtar sig och därefter kan byggas upp på nytt. Man kan säga att proteinet är kroppens byggstenar och just därför så är de så viktiga för dig som tränar mycket. För meningen med att träna är ju trots allt att man ska få ut någonting utav det.

Allt om mode och hälsa

Hej!

Jag heter Vendela, är trettiotre år och bor i Göteborg. Egentligen är jag uppväxt i Västerås, men jag hamnade här för några år sedan på grund av studier och trivs jättebra, även om jag saknar min kära familj ibland. De bor i en liten by utanför Västerås och vi träffas bara ett par gånger om året nu för tiden.

Det här är min nya blogg där jag tänkte skriva om saker som har med mitt liv att göra, främst hälsovetenskap av olika slag och vad som är trendigt. Jag försöker hålla mig uppdaterad i modevärlden och jag har ett stort intresse av vad som händer på catwalks och i tidningar runtom i världen.
Men vad jag egentligen brinner för är yoga och annan form av alternativmedicinsk konst. Det är verkligen spännande att lära sig mer om sin kropp och ta hand om den på olika sätt. Jag älskar långa, varma bad med en kopp te och andra saker som bara är till för att skämma bort sig själv och fokusera på ens välmående.

Så följ gärna min blogg och kom med tips och uppbackning i kommentarsfälten ifall det är något som intresserar er! Det kommer säkert hända att jag skriver om annat än mode och hälsa, men det är ändå det som jag kommer fokusera på mest. Hoppas verkligen att ni ska tycka om bloggen, annars får ni ryta till i kommentarsfälten! ;)

RSS 2.0